Okos háztartás, okos spórolás

Okos háztartás, okos spórolás

Az “okoskütyük” nemcsak megkönnyíthetik a mindennapjainkat, hanem sokat spórolhatunk is velük.

Mitől is okos egy eszköz? Az okoseszközök képesek kommunikálni más eszközökkel – általában adatot generálnak, és azt a felhasználó számára könnyen értelmezhető módon jelenítik meg például egy mobilapplikáción keresztül. Ilyen módon folyamatosan követhetjük mondjuk az energiafogyasztásunkat, különböző automatizációkkal pedig személyre szabhatjuk az eszjözök működését. Lássunk néhány ilyen “kütyüt”!

Tablet

Ahogy azt már előző bejegyzésükben is leírtuk, egyetemistaként és munkavállalóként is hasznos lehet egy tablet, hiszen megkönnyítheti a mindennapjainkat: jegyzetelhetünk rajta, rajzolhatunk, böngészhetünk a neten, filmeket nézhetünk, távirányítóként használhatjuk stb. Szóval egy igazi „mindenes”. Ráadásul képes kommunikálni a többi okoseszközzel!

Az IndianTAB-hoz most 25 990 Ft-ért juthatsz hozzá webshopunkból, ráadásul egy igazi indiántollat is adunk ajándékba, amellyel akár rajzolhatsz is tableteden!

 

 

26jr7i6xanqgykoxm95x.jpg

Okosporszívó

Az iRobot Roomba porszívócsalád egyes tagjait távolról is irányíthatjuk telefonunkkal.

“Az iRobot HOME applikációval teljes mértékben felügyelheti a Roomba 980 robotot, az okostelefonján vagy tableten keresztül időre és helyre való tekintet nélkül. Éppen az irodában ül az asztalánál és eszébe jut, hogy ki kellene takarítania otthon? Csak nyissa meg az iRobot HOME alkalmazást és nyomja meg a “CLEAN” gombot. De az is lehetséges, hogy egész hétre előre beprogramozza, hogy mikor szeretné ha a robot takarítana. Felejtse el a takarítást, majd a Roomba gondoskodik róla! Az iRobot HOME alkalmazás (1.2 verzio) sok hasznos információt tartalmaz a takarításra, műszaki jellemzőkre vonatkozóan.”

roomba-980

A TV okosító

Nem okos a televíziód, de szeretnéd, hogy az legyen? A HiMedia Q10 Pro számos egyéb funkciója mellett gondolkodásra bírja TV-det: csak csatlakoztasd, és máris böngészhetsz mondjuk a YouTube videói között!

q10_1